پردازش تصویر
پردازش تصویر (Image Processing) چیست؟
امروزه برای بسیاری از حرفه ای ها و دانشجویان نرم افزار، پردازش تصویر (Image Processing) ناشناس به پردازش تصویر دیجیتال تبدیل شده است که در آن ورودی یک تصویر و خروجی یک تصویر پردازش شده میباشد، که ممکن است تصویر اصلاح شده بصورت الزامات کاربر یا پارامترهای مربوط به تصویر باشد. بنابراین، بصورت ساده، پردازش تصویر روند اخذ اطلاعات مفید از تصویر ورودی عرضه شده با تجزیه و تحلیل یا اصلاح تصویر است.
مشکلات معمول در بینایی ماشین و دستگاه وجود دارد که از Image Processing استفاده میکند:
- تشخیص اتوماتیک کاراکتر
- بینایی ماشین صنعتی برای جمع آوری محصول و بازرسی
- تشخیص نظامی
- پردازش اتوماتیک اثر انگشت
- غربالگری اشعه ایکس و نمونه های خون
- پردازش ماشینی تصاویر هوایی و ماهواره ای برای پیش بینی آب و هوا
- ارزیابی زیست محیطی
در کتاب پردازش تصویر با رزبری پای، در مورد برخی از تکنیکهای Image Processing با پایتون مطالبی ارائه شده است. با این حال، برای دادن این احساس به شما که چرا امروزه صنعت پردازش تصویر مهم شده است، در جدول 1 برخی کاربردهای Image Processing طبقه بندی شده بر اساس منبع تصویر لیست شده اند. در این جدول منابع تصویر بر اساس طیف الکترومغناطیسی طبقه بندی شده اند که عبارتند از:
- اشعه های گاما
- اشعه های ایکس
- امواج ماوراء بنفش
- قابل مشاهده
- مادون قرمز
- مایکرویو
- امواج رادیویی
جدول 1 : برخی کاربردهای Image Processing طبقه بندی شده بر اساس منبع تصویر
تاریخچه Image Processing به شدت با توسعه کامپیوتر دیجیتال ارتباط دارد. اولین کامپیوترها به اندازه کافی قدرتمند برای انجام وظایف پردازش تصویر معنی دار در اوایل دهه 1960 میلادی پدیدار شدند.
به موازات کاربردهای فضایی، تکنیکهای Image Processing دیجیتال در اواخر دهه 1960 و اوایل دهه 1970 میلادی برای استفاده در تصویربرداری پزشکی، مشاهدات از راه دور منابع زمین و ستاره شناسی آغاز شد. امروزه تقریباً هیچ حوزه ای از تلاشهای فنی وجود ندارد که برخی از روشهای Image Processing دیجیتال بر روی آن تاثیر نگذارد.
یک تصویر در اصل یک سیگنال است. بنابراین، پردازش تصویر یک نوع از پردازش سیگنال است. سیستمهای Image Processing انواعی از سیستمهای پردازش سیگنال هستند. ترکیبی از چشم و مغز نمونه ای از یک سیستم پردازش تصویر بیولوژیکی است. دو نوع از سیستمهای Image Processing وجود دارد؛ آنالوگ و دیجیتال.
برای اطلاعات بیشتر در مورد Image Processing با پایتون و بوردهای Raspberry Pi میتوانید از لینک زیر به کتاب مرتبط در این زمینه مراجعه نمایید:
کتاب پردازش تصویر با رزبری پای
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.